Anne Briër

Als klein meisje was ik al gefascineerd door paarden. Na op meerdere manege’s gereden te hebben kwam ik terecht bij een kleinschalig paardenbedrijf, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met Natural Horsemanship, Centered Riding en een meer natuurlijke manier van paarden houden. Al was ik toen nog maar een jaar of tien, ik wist het al: dit was mijn ding.

In de jaren daarop volgend werd ik steeds fanatieker en kreeg ik de kans met veel verschillende paarden te leren en te werken, op veel verschillende manieren. Dit ging met vallen en opstaan. Gedurende die jaren was ik erg zoekend; welke manier van rijden en omgaan werkte nu het beste voor mij en voor de paarden? Na veel jaren van traditionele en alternatieve methoden, instructeurs, boeken, clinics, etc., heb ik mijn eigen visie kunnen vormen. Inmiddels heb ik al jaren eigen paarden en heb ook het geluk veel verschillende ruiters en paarden te begeleiden, waar ik veel plezier mee heb en nog altijd veel van leer.

In 2013 heb ik de opleiding Centered Riding instructeur level I afgerond. Dit geeft mij de mogelijkheid ruiters en hun paarden samen te begeleiding naar beweging in balans. Om een goede en effectieve omgang met het paard te kunnen ontwikkelen en gedragsproblemen te kunnen oplossen heb ik me in de loop der jaren verdiept in verschillende methoden van Natural Horsemanship.

Daarnaast ben ik ook orthopedagoog en coach, en werk met kinderen en jongeren die sociaal/emotionele problematiek ervaren. Ook hierbij zet ik de kracht van paarden in. Voor meer informatie hierover zie www.paardenpedagogiek.nl