Ervaringen


Ervaringen van lesklanten en coachees:

“Ik ben begonnen met lessen bij Anne toen ik heel veel angst had. Los in- en uitstappen was al te eng. Tijdens de lessen is Anne geduldig en begrijpt ze je als persoon. Elke les hielp ze me met het opzoeken van mijn grenzen. Ontspanning stond centraal. Elke les ging ik dus een stapje verder en zo hebben we in een halfjaar flink wat stappen gezet. Ik rijd nu bewuster en zowel het paard als ik zijn verbeterd. Zeker mijn fijnste instructrice tot nu toe!”
– Selina
_______________________________________________________________________

“Ik les nu zo’n anderhalf jaar bij Anne. Ik had helemaal geen ervaring met paarden maar ik ben heel blij dat ik dat hier aan het opbouwen ben. Belangrijk voor Anne is respect voor natuur, en zeker voor de paarden. Ook ligt er nadruk op het contact op gevoelsniveau tussen mens en paard. Voor de paarden is dit heel prettig omdat het zeer sensitieve dieren zijn. De eerste keren rijden waren bijvoorbeeld op een barebackpad en bitloos. Hierdoor werd ik mij heel bewust van het voelen van de bewegingen van het paard en het leren zitten vanuit mijn centrum. Ik heb hier nog steeds heel veel profijt van, want als het paard bijvoorbeeld schrikt en mijn voeten schieten uit de beugels vormt dat geen probleem omdat ik goed kan blijven zitten zonder hulp. Paardrijden is voor mij echt het moment van volledige ontspanning. Buiten bezig zijn met dieren in een ontspannen rustige setting is heerlijk. Ik heb privé best een stressvolle periode achter de rug maar tijdens de lessen van Anne kan ik tot mijzelf komen. Kortom, een echte aanrader voor iedereen die verder wil komen met paarden en met zichzelf. “
– Cornelia

_______________________________________________________________________
“Ik heb nu een aantal keer coaching gehad van Anne. Ik loop regelmatig tegen situaties aan waarin ik keuzes maak waar ik niet gelukkig van word. Ik vind het lastig om hiermee om te gaan en uit te vinden waar ik nou echt mee aan de slag moet of wil, omdat ik vaak overwhelmed ben door alles wat ik voel. In het begin stond ik erg sceptisch tegenover paardencoaching, vooral omdat ik zelf een paardenmens ben. Vooral de eerste keer was behoorlijk confronterend, ik liep daarin ook tegen slechte kanten van mijzelf aan en wilde eigenlijk stoppen. Met geduld heeft Anne me de meerwaarde laten zien en heb ik het nog een kans gegeven. Sindsdien ben ik 180 graden omgedraaid en enorm fan van de coaching. Het helpt me mijn hoofd te ordenen en prioriteit te geven aan wat ik wil voelen. Hoe die paardjes en Anne dat precies doen? Het schijnt dat ze mij spiegelen en vertalen, dus eigenlijk doe ik het zelf, maar dan met hun hulp. En dat geeft dan weer zelfvertrouwen. Even regelmatig opfrissen en een sessie volgen geeft mij rust en laadt mij op. Ik ben fan!”
– Daniëlle