Home

Welkom op de website van AB HorsemanshipOnder de naam AB Horsemanship biedt Anne Briër lessen, training en coaching aan voor paard en ruiter.

In het lesgeven, trainen van paarden en begeleiden van ruiters wordt onder andere gebruik gemaakt van de Centered Riding-methodiek en combineren we verschillende Natural Horsemanship-methodes.
Ik werk ‘holistisch’, wat betekent dat ik kijk naar het geheel. Dat wil zeggen dat gedrag en lichaamsgebruik van zowel paard als ruiter aan bod komen, maar ook de psychologie van de ruiter, en praktische zaken als huisvesting en voeding van het paard.
Hierdoor zijn de lessen zeer geschikt bij o.a. problemen in de communicatie tussen paard en ruiter, gedragsproblemen bij paarden of angst bij de ruiter.
Sleutelwoorden voor de manier van werken zijn vertrouwen, verbinding, ontspanning,  kennis en plezier.

De lessen en trainingen worden op locatie in de regio Arnhem-Utrecht gegeven, en op kleine schaal op onze eigen locatie Ede.

“You can never rely on a horse that is educated by fear. There will always be something that he fears more than you. But, when he trusts you, he will ask you what to do when he is afraid.”

– Antoine de Pluvinel